Dentsu Business Breakfast tentokrát na téma esport&gaming

Dentsu

Dentsu

Esport je dynamickým a rostoucím odvětvím, které spojuje vášeň pro videohry s profesionální soutěživostí. V České republice je o toto téma velký zájem a jeho popularita, jako marketingového nástroje, stále roste. Proto právě téma esportu a gamingu bylo tím dalším, které si klienti mohli vychutnat během naší, již druhé, Dentsu Business Breakfast.

I když přesné statistiky je často obtížné získat, esport v ČR prokazatelně roste. Sponzoři, streamování a turnaje jsou stále populárnější. Téměř 40 % obyvatel České republiky dokáže popsat, co znamená esport a diváky esportových událostí tvoří již 18 % populace ve věku 15+ let. A velkou roli samozřejmě hrají i peníze. Globálně dosahuje velikost trhu 1,7 bilionu dolarů, v ČR je to pak 150 milionů Kč.

A i v Dentsu máme k esportu opravdu blízko. Kromě samotné Dentsu Gaming divize, která se zaměřuje na vytváření inovativních partnerství s herními vydavateli, partnery a platformami, nebo Dentsu Gaming Insights, který využívá hluboké poznatky o hráčích díky datům z vlastních průzkumů a globálních datových zdrojů, je v centru naší pozornosti i téma metaverzí, protože věříme, že značky, které se do nich zapojí, budou mít v budoucnu velkou konkurenční výhodu.

I během Business Breakfast měli klienti příležitost poznat hned několik odvětví gamingu a esportů a vyzkoušet si také samotnou praxi.

Nejprve se ponořili do tajů Twitche, americké platformy pro živé streamování videí, která se zaměřuje na streamování videoher, včetně přenosů esportovních soutěží. Následně v podání hvězdného hosta Juliana Trana zjistili, co je Poggers a jaké projekty za nimi stojí. Nabitý program pokračoval představením Streamers Clash, českého invitačního turnaje, na kterém se utkávají nejpopulárnější streamovatelé z regionu se zaměřením na League of Legends. A teoretickou část uzavřelo téma, které je pro tuto oblast vlastně klíčové: Jak těžké je prosadit se na poli esportu?

A pak již přišla řada na praktické ukázky pod vedením našich hostů i dentsu ambasadorů a samozřejmě nechybělo správné snídaňové občerstvení a networking.

Chcete být také u toho? V červnu chystáme již druhou Dentsu Insights konferenci, která představí trendy a novinky jak ze světa médií, tak i kreativy. Více informací o akci se dozvíte na: https://dentsu.cz/dentsu-insights